top of page

Diabetische voet

Voetverzorging bij diabetespatiënten vereist extra zorg. Regelmatige controle en behandeling door de pedicure bij diabetespatiënten kan ernstige problemen en gevolgen daarvan voorkomen.

De voeten van diabetespatiënten zijn vaak extra kwetsbaar omdat:

- de bloedsomloop in benen en voeten kan verminderen

- het gevoel in de voeten kan verminderen en uitvallen

- de voeten van stand kunnen veranderen

Het is raadzaam om enkele malen per jaar, ook als er geen voetklachten zijn, naar een professionele medisch pedicure te gaan. het voorkomen van voetproblemen is namelijk één van de belangrijkste taken van de pedicure. Naast de voetbehandeling geeft de pedicure adviezen over de verzorging van de voeten en de keuze van schoenen. Tevens kan de pedicure je adviserend doorverwijzen naar de huisarts, specialist of podotherapeut.

Als medisch pedicure moet je bij een cliënt met diabetes zeer voorzichtig te werk gaan om geen wondjes te veroorzaken. De 1e behandeling bij diabetici is een behandeling waarbij ook gelijk een screening wordt uitgevoerd. Eventuele problemen kunnen zo tijdig worden gesignaleerd. Bij probleemloze voeten is 1x per jaar screenen voldoende. De meeste zorgverzekeraars vergoeden een behandeling bij de pedicure tot een bepaald maximum bedrag per jaar. Je kunt informatie daarover terugvinden in de polisvoorwaarden van je aanvullend pakket van de zorgverzekering. Veelal wordt door de verzekering een verwijzing van de huisarts gevraagd.​

Pedicurepraktijk Op Goede Voet Heeze komt bij je aan huis. Dus ook wanneer je minder mobiel bent ligt een goede voetbehandeling binnen handbereik.

bottom of page