top of page

Reumatische voet

De voeten bij reumapatiënten zijn extra kwetsbaar en extra gevoelig.

Dit komt door:

- gewrichtsontstekingen

- slijmbeursontstekingen

- slijtage in de gewrichten

- standsverandering

De behandeling van een reumatische voet moet zeer voorzichtig gebeuren. Een stevige handdruk kan bij een cliënt met reuma al vaak zeer pijnlijk zijn en deze pijn is ook vaak in de voeten aanwezig.

De voeten van reumapatiënten zijn vaak extra gevoelig door gewrichtsontstekingen, slijmbeursontstekingen, "slijtage" in de gewrichten en/of standsveranderingen.

Door het dunner worden van het vetkussen onder de bal van de voet, een afwijkende stand van de voet en/of tenen en niet goed passend schoeisel treedt er aan de voeten vaak een ongewenste eelt- en likdoornvorming op. Door een beperkte bewegingsvrijheid en/of doordat de tenen herhaaldelijk in de verdrukking komen bij te weinig ruimte in de schoen, krijgt men ook te maken met nagelafwijkingen zoals:

- brokkelige nagels

- eeltvorming onder de nagels

-"schuurpapier" nagels (ondoorzichtig, ruw, bros en gespleten)

- verkleuringen van de nagel

Experimenteer niet zelf en laat je voeten verzorgen door een professionele pedicure.

De pedicure kan jou ook advies geven op het gebied van huidverzorgingsmiddelen en een juiste schoenkeuze. Tevens kan de pedicure je adviserend doorverwijzen naar de huisarts, specialist of podotherapeut.

De pedicurebehandeling wordt door sommige zorgverzekeraars tot een bepaald maximum vergoed. Informatie daarover kun je terugvinden in de polisvoorwaarden

van je zorgverzekering.

Pedicurepraktijk Op Goede Voet Heeze helpt je graag bij jou thuis.

Gemakkelijk gezeten in je eigen stoel. Precies in de positie zoals jij dat wenst.

bottom of page