top of page

Voetverzorging bij zwangere vrouwen

Voetproblemen bij zwangere vrouwen ontwikkelen zich meestal vanaf de vierde maand van de zwangerschap. Een groeiende buik, gewichtstoename en zwangerschapshormonen zijn daar debet aan. Hoe zit dat precies?

Het zwaartepunt van het lichaam verplaatst door de groeiende buik langzaam meer naar voren. Op zoek naar een stabiele houding verdeelt de aanstaande moeder haar gewicht anders dan normaal over de voeten. De kracht die op de voetbotjes, gewrichten, pezen en spieren worden uitgeoefend, veranderen mee.

Onder invloed van het zwangerschapshormoon relaxine verweken de banden, het kraakbeen en de pezen. De beweeglijkheid van de gewrichten neem dan toe. waardoor de baby het bekken makkelijker kan passeren tijdens de geboorte. De verweking vindt echter bij alle gewrichten plaats. Hierdoor kan een standsverandering van de voeten optreden die tot de nodige klachten kunnen lijden.

Ook de dikke buik neemt de nodige ruimte in zodat vrouwen prettiger lopen in een wijdere "gang". Hierdoor verplaatst het gewicht zich meer naar de buitenzijde van de voeten waardoor op die plaats veel eelt kan ontstaan.

Uit bovenstaande blijkt wel dat voeten extra aandacht nodig hebben tijdens de zwangerschap. Met een regelmatig bezoek aan de pedicure worden voetproblemen aangepakt en/of voorkomen.

Pedicurepraktijk Op Goede Voet Heeze verzorgt voeten bij jou aan huis.

Gemakkelijk in je eigen omgeving zodat voor eventuele oudere kinderen geen oppas gezocht hoeft te worden.

bottom of page